Støt Kirken på Klippen

Vi er alle forskellige steder i vores liv både økonomisk og menneskeligt, men Kirken på Klippen ønsker at være en kirke for alle uanset, hvem du er. Derfor må ingen føle, at de ikke kan komme i kirken af økonomiske årsager. Derfor har vi valgt at have et meget lavet medlemskontingent. Men vi vil samtidig gøre opmærksom på, at vi har brug for penge. Vi vil derfor opfordre dig til at give det, som Gud minder dig om; såvel i tid som penge.

Der er flere måder at give penge til Kirken på Klippen, se forslagende her under:

Medlemsskab

Som medlem betales der kontingent. Det er et lille beløb, da økonomi aldrig må holde folk fra at blive medlem, og medlemmer såvel som ikke medlemmer er velkomne til gudstjenesterne.

Ønsker du at blive medlem kan det ske via blanketten her

Gaver
  • Gaver i kurven:

Ved alle gudstjenester vil der ved udgangen være opsat en kurv hvor der kan lægges gaver i. De gaver der bliver givet på denne måde er ikke fradragsberettigede. Hvis du ønsker, at gaven skal være fradragsberettiget kan du kontakte kirkens kasserer.

• Gaver overført til kirkens konto:

Du kan overføre gaver til kirkens konto, når du har lyst. Hvis du ønsker det, kan du trække det fra i skat. Kirkens kasserer indberetter det, hvis du angiver dit personnummer i overførselsteksten.

Kirken på Klippens kontonummer er:

Kirkeskat:

Kirkeskatten er ca. 1 %. Hvis du har en års indkomst på ca. 300.000 kr. betaler du ca. 2.410 kr. i kirkeskat (Kirkeskatten kan dog variere lidt fra person til person alt afhængig af dine renteudgifter).
Hvis du er meldt ud af folkekirken, så opfordre vi til at kirkeskatten gives som gave til Kirken på Klipppen i stedet.

Fast gaveaftale:

Du kan f.eks. via netbank overføre et fast beløb hver måned til Kirken på Klippens konto.
Fordelen for dig:

• Du får sat din givertjeneste i system.
  • Gaverne kan stoppes fra måned til måned
  • Gaven er fradragsberettiget hvis du giver over 500 kr. om året
  • Kirkens kasserer indberetter gaven til skat, så du har ikke noget arbejde i det ud over udlevering af dit personnummer.
Gavebrev:

Du forpligter dig til i 10 år at give en gave på en af nedenstående 3 måder:

• Et årligt beløb svarende til ________ % (max 15%) af din A-indkomst (før fradrag af AM- bidrag).
  • Et årligt beløb svarende til ________ % (max 15%) af min skattepligtige indkomst.
  • Et fast, årligt beløb på kr. _________

Fordelen for dig:

• Du får sat din givertjeneste i system.
  • Hele gaven er fradragsberettiget.
  • Kirkens kasserer indberetter gaven til skat, så du har ikke noget arbejde i det.

Ønskes et gavebrev kan det tegnes via blanketten her
På blanketten anføres at beløbet ønskes videregivet til Kirken på Klippen. Ellers går pengene til Luthersk Mission.
Betingelserne for gavebrev kan ses her

Anden information omkring økonomi:
  • Kirkeskat ved udmedling af folkekirken:
    Ved udmeldelse af folkekirken har vi oplevet at der er forskel på hvor hurtigt man stopper med at betale kirkeskat. Vi har derfor spurgt hos skat og fået følgende svar:
    "Jf. loven betaler man kirkeskat når man er med i folkekirken. Men vi kan se af diverse vejledninger at den beregnes forholdsmæssigt i det år man melder sig ud.
    Det betyder at melder man sig ud fx. 12/1 og folkeregisteret registrerer udmeldelsen som sket i dag den 12/1 så skal man betale 12/365 dele af den fulde kirkeskat der vil blive beregnet efter de normale regler."
    Man betaler altså kirkeskat til den dag hvor ens udmeldelse er registreret i folkeregisteret.

• Fradragsberettiget
    Gaver til fradragsgodkendte foreninger(se liste) samlet på et år overstiger 500 kr. dog maksimalt 14.500 kr., så kan du trække det fra i skat.

Opdateret: 24/03-2014